Het Energieloket

 

Jap Peter Pols Energieadviseur voor inwoners
Jan Peter Pols
Energieadviseur voor inwoners

Jan Peter Pols
Energieadviseur voor inwoners

 

Heeft u vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen of subsidies? Wilt u graag persoonlijk met iemand overleggen en een eerste gratis deskundig en onafhankelijk advies? Dan helpt Jan Peter Pols u graag op weg. Hij geeft antwoord op uw vragen of brengt u in contact met de energieambassadeurs. Dat zijn inwoners die andere inwoners adviseren over energiemaatregelen in hun huis.

 

Wat doen energieambassadeurs?
De energieambassadeurs hebben actuele kennis over onder meer zonnepanelen, isolatie en duurzame verwarming en daarnaast hebben ze vaak zelf ervaring met energiemaatregelen in hun woning. Hierdoor kunnen ze inwoners uit de gemeente Barneveld –huurders, huiseigenaren én Verenigingen van Eigenaren- goed en enthousiast vertellen over energiebesparing en –opwekking. Als u zich afvraagt of u moet beginnen met zonnepanelen of juist met dakisolatie. Of als u andere vragen op het gebied van energie heeft, dan helpen de energieambassadeurs u graag.De energieambassadeurs wonen verspreid over de kernen Barneveld, De Glind, Kootwijk, Voorthuizen en Garderen.

 

 

Joost Straat
Energie Regisseur Ondernemers

Joost Straat
Energieadviseur voor bedrijven

 

Samen met u denk ik graag na over hoe we samen maximaal kunnen anticiperen en participeren in de verandering naar tijden waarin energie schaars wordt. Iedere onderneming is uniek en heeft dus ook zijn eigen energieke oplossing nodig. Tegelijkertijd staan we samen voor deze uitdaging en kunnen we elkaar daarin ook vinden en versterken. Hoe mooi is het om die kans te nemen!

 

Energiegebruik of energiemisbruik
Vaak merk ik dat een ondernemer die aan energie besparen denkt, vragen heeft over zonnepanelen. Dat is een goed initiatief, maar eigenlijk is er dan een stap overgeslagen: het gaat ook om het zorgen dat je minder energie gebruikt.

Door even met je boerenverstand na te denken kom je vaak al op energie verspillende dingen. Denk aan installaties die “voor de zekerheid” aan blijven, ook buiten de openingstijden. Bij 1 op de 4 bedrijfsgebouwen draait de klimaatinstallatie (verwarming én koeling) buiten werktijd gewoon door. Dat scheelt al 20% van je basis energieverbruik! Dus vergeet niet om passende maatregelen te nemen om daadwerkelijk het energieverbruik te verlagen. Anders wordt het “dweilen met de kraan open”.

 

Goed ondernemerschap
Ook hoor ik ondernemers over wel of niet nemen van maatregelen met een terug-verdien-tijd van 5 jaar. Een terug-verdien-tijd van 5 jaar staat gelijk aan een investering met 20% rente. Dit hoeven we niet eens meer te vergelijken met de rentes van tegenwoordig. Tuurlijk, ik begrijp ook dat het geld dan in de stenen zit en niet meer liquide is, maar andere investeringen met langere return of investment doe je toch ook? En vergeet niet dat de energieprijs naar verwachting alleen maar zal stijgen. Die energiebesparende maatregelen zouden zo maar eens de beste investering kunnen zijn. Een goede keuze dus!

 

Aan de slag

Weet je niet waar te beginnen? Dan biedt het Energieloket Barneveld graag de helpende hand aan ondernemers. Twijfel dus niet en neem die stap!
Telefoon:       0342-495 450
E-mail:           EnergieloketOndernemers@Barneveld.nl

 

Contactformulier Energieloket
Vult u dit contactformulier in. Onze energieadviseur neemt dan contact met u op.