Energieambassadeurs

Sinds 2016 telt Barneveld vijftien energieambassadeurs: inwoners die andere inwoners adviseren over energiemaatregelen in hun huis.

Want wie kan je beter laten zien en vertellen wat de voordelen zijn dan je eigen wijk- of dorpsbewoner? Vijftien vrijwilligers met kennis en enthousiasme op het gebied van duurzaamheid willen hun ervaringen met andere inwoners en buurtgenoten delen.

 

Wat doen energieambassadeurs?

Energieambassadeurs hebben actuele kennis over onder meer zonnepanelen, isolatie en duurzame verwarming en daarnaast hebben ze vaak zelf ervaring met energiemaatregelen in hun woning. Hierdoor kunnen ze u  – huurder, huiseigenaar én Verenigingen van Eigenaren – goed en enthousiast vertellen over energiebesparing en –opwekking. De energieambassadeurs wonen verspreid over de kernen Barneveld, De Glind, Kootwijk, Voorthuizen en Garderen.

 

Waarvoor kunt u bij een energieambassadeur terecht?

De energieambassadeurs zijn een laagdrempelig aanspreekpunt voor iedereen die overweegt om energiemaatregelen te nemen. Of als u op zoek bent naar een betrouwbare installateur of naar een goede informatiebron over de terugverdientijd van de verschillende maatregelen.

 

Meer weten?

Iedere ambassadeur heeft zijn eigen ‘specialisme’. De één heeft affiniteit met onderwijs en informeren, de ander met het uitpluizen van rekeningen en offertes. Weer een ander organiseert een bijeenkomst of enz. enz. Het  Energieloket kent alle energieambassadeurs en brengt u graag in contact met de ambassadeur die bij uw vraag past. Bel 0342 495450 of mail: energieloket@barneveld.nl

 

Zelf ambassadeur worden?

Maar u kunt zelf ook een ambassadeur worden! Heeft u uw huis verduurzaamd, of heeft u plannen? Heeft u op een andere manier affiniteit met energie en duurzaamheid? Meld u aan via het Energieloket.

Voor wat meer informatie over energieambassadeur zijn, klik hier

De energieambassadeurs in de gemeente Barneveld
De energieambassadeurs in de gemeente Barneveld

V.l.n.r. bovenste rij: Karien van Houwelingen (gemeente), Aalt Visscher, Han Kattenwinkel, Teun van Roekel (Energieloket), Henk Ploeg, Didi Dorrestijn (wethouder).

V.l.n.r. onderste rij: Rafaela Moors, Christiaan Plug, Lex van Rootselaar (inmiddels verhuisd buiten Barneveld), Matty van Leijenhorst, Rob Man, Pieter Zijlstra.

 

Op de foto ontbreken: Ad van Rooijen, Rijk van Dam, Tim Mourik, Dennis van Diepen, Nico van Manen.