Energieambassadeurs

In de gemeente Barneveld zijn 13 energieambassadeurs actief. Zij helpen u graag verder als u bijvoorbeeld vragen heeft over ervaringen die zij hebben opgedaan met energiemaatregelen in hun eigen huis.

Ervaringen uit eerste hand

Want wie kan je beter laten zien en vertellen wat de voordelen zijn dan je eigen wijk- of dorpsbewoner? Energie-ambassadeurs zijn inwoners in de gemeente Barneveld die al enthousiast bezig zijn met isolatie, zonnepanelen of andere energiemaatregelen in hun huis en die hun ervaringen met andere buurtbewoners willen delen.

Hulp bij uw vraag

Iedere ambassadeur heeft zijn eigen ‘specialisme’. De één heeft affiniteit met onderwijs en informeren, de ander met het uitpluizen van rekeningen en offertes. Weer een ander organiseert een bijeenkomst of enz. enz. Maar allen hebben ze gemeen dat ze u graag verder helpen met het nemen van energiemaatregelen of het organiseren van een actie.

Via het Energieloket kunt u in contact komen met een van de ambassadeurs.

De energieambassadeurs in de gemeente Barneveld
De energieambassadeurs in de gemeente Barneveld

V.l.n.r. bovenste rij: Karien van Houwelingen (gemeente), Aalt Visscher, Tim Mourik, Teun van Roekel (Energieloket), Henk Ploeg, Didi Dorrestijn (wethouder).

V.l.n.r. onderste rij: Rafaela Moors, Christiaan Plug, Lex van Rootselaar, Matty van Leijenhorst, Rob Man, Pieter Zijlstra. Ontbreken:Ad van Rooijen, Rijk van Dam, Han Kattenwinkel, Dennis van Diepen.

Ontbreken: Ad van Rooijen, Rijk van Dam, Han Kattenwinkel

 

 

Zelf ambassadeur worden?

Maar u kunt zelf ook een ambassadeur worden! Heeft u uw huis verduurzaamd, of heeft u plannen? Heeft u op een andere manier affiniteit met energie en duurzaamheid? Dan kunt u zich aansluiten. Begin 2017 worden er twee cursussen georganiseerd vanuit de regiogemeenten en Milieu Centraal. Hierbij krijgt u  handvatten om te kijken welke rol als ambassadeur bij u past en wat u zou kunnen doen. Wilt u nu al meer weten over energie-ambassadeur worden, neemt u dan contact op met de gemeente via duurzaam@barneveld.nl.

Voor wat meer informatie over energieambassadeur zijn, klik hier