Gemeente Barneveld wil het aantal laadpalen flink uitbreiden

De gemeente Barneveld wil het elektrisch rijden verder stimuleren en het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s flink uitbreiden. In 2020 is er ruimte om 84 extra laadpalen te plaatsen.

 

Wethouder Didi Dorrestijn-Taal over de uitbreiding: ‘We zien dat het aantal elektrische auto’s op de weg alsmaar toeneemt en we verwachten dat het aantal alleen maar verder zal groeien. Elektrisch rijden willen we in onze gemeente verder stimuleren door meer laadpalen te plaatsen. Zo wordt het voor onze inwoners en ondernemers gemakkelijker om dichtbij hun auto op te laden.’

Ruimte voor 84 extra laadpalen in 2020

Op dit moment zijn er in de gemeente Barneveld bijna 50 openbare laadpalen. Uit een gemaakte prognose blijkt dat er in 2020 84 extra laadpalen nodig zijn. Daarbij is gekeken is naar het aantal bewoners, forenzen en bezoekers van de gemeente.

Gratis een openbare laadpaal aanvragen

Inwoners en ondernemers die op eigen grond geen laadpaal kunnen plaatsen, kunnen zelf gemakkelijk een openbare laadpaal via de website van de gemeente aanvragen. Een laadpaal aanvragen en het plaatsen ervan zijn gratis. Wel moet aan verschillende voorwaarden worden voldaan.