Aanpassingen bedrijfspand, stap naar groene toekomst

“Het dak van ons bedrijfspand ligt de hele dag in de zon. Wij zouden dat willen benutten door er zonnepanelen op te plaatsen. Maar hoe pak je zoiets aan?” Met deze vraag belde de heer Van Dronkelaar het Energieloket voor ondernemers. 

Naar aanleiding van deze vraag ontmoette Joost Straat (Energieregisseur bedrijven) de heer Van Dronkelaar in hun bedrijfspand in het centrum van Barneveld. Het pand dat op de begane grond een aantal winkels huisvest en op de verdiepingen erboven kleine flexibele kantoorruimtes, wordt aan meerdere huurders verhuurd.

Met aanpassingen bedrijfspand stappen zetten naar een groene toekomst.
De heer Van Dronkelaar wil zijn bedrijfsverzamelpand in het centrum van Barneveld verduurzamen en heeft daarover een gesprek gehad met Energieregisseur Joost Straat van Energieloket Barneveld.

Het gesprek ging al snel over de voorgenomen aanpassing van de wettelijke regelgeving. Daarin staat dat in 2023 elk kantoor een energielabel C of beter hoort te hebben. “Ik verwacht dat het pand nu een label F heeft, weke aanpassingen moeten wij verrichten?” vroeg de heer Van Dronkelaar zich af.

Na een korte inspectie door het pand, werden de plannen die de familie met het pand heeft, besproken. Het bedrijfspand bleek nog niet voorzien te zijn van een energielabel. Al met al reden genoeg voor de heer Van Dronkelaar om een energielabel (EPA-U maatwerk) op te laten stellen. Met dit energielabel wordt berekend welke besparende maatregelen er nodig zijn om op label C of misschien A uit te komen. Het onderzoek maakt ook duidelijk hoeveel zonnepanelen er op het dak geplaatst kunnen worden.

Door deze aanpak lukte het om tot een passende oplossing te komen. Joost Straat: “Ik heb samen met de heer Van Dronkelaar het energievraagstuk kunnen beantwoorden en hem door kunnen verwijzen naar de juiste energiespecialist voor zijn situatie. Zo kan hij nu daadwerkelijk aan de slag met het besparen van energie. Gelukkig zien we dat steeds meer ondernemers werken aan een energie zuiniger toekomst. En als daarmee ook nog eens kosten bespaard worden, dan willen we dat toch allemaal!?”