Logisch om mijn auto te verhuren als hem zelf niet gebruik

Henk Ploeg, zelfstandig filmmaker uit Barneveld, heeft samen met zijn vrouw twee auto’s. Een kleine auto voor de bedrijfsmatige ritten en boodschappen en daarnaast een 7-persoonsauto voor als het gezin op stap gaat. ‘Als we een van de auto’s niet gebruiken, dan verhuren we deze via SnappCar. Het is toch logisch om de auto te verhuren als deze door ons toch niet wordt gebruikt! Iemand anders is er heel blij mee en voor ons levert het een extraatje op.”

 

Een auto delen of huren is al snel goedkoper en beter voor het milieu.
Henk Ploeg: “Als we de auto niet gebruiken, dan verhuren we die via SnappCar.”

Verhuren
Voorheen hadden we een ultrazuinige auto, maar toen in 2014 het belastingvoordeel daarvan af ging, vroegen we ons af ‘zullen we de auto verkopen of verhuren?’. Toen zijn we gestart met SnappCar. We kregen meteen een huurverzoek van iemand die twee weken naar Kroatië op vakantie wilde.
Dat hebben we toen gedaan en dat is goed bevallen. Die auto is inmiddels verkocht. Nu hebben we een auto waar zeven personen in kunnen. Deze auto wordt regelmatig verhuurd. Bijvoorbeeld door iemand die met  een groot gezin op vakantie gaat of iemand die een extra auto nodig had in verband met een kinderfeestje. Laatst was er iemand die naar zijn ouders in Duitsland ging en een TV mee moest vervoeren.
Maar ik heb ook weleens een mevrouw gehad die een leenauto van de garage kreeg, maar dat was geen automaat. Toen wilde ze graag onze kleine auto huren. Ik heb zelfs iemand die hem huurt als het regent, hij fietst meestal naar het werk, maar als het weer te slecht is huurt hij de auto. Het kan allemaal. Het levert ook leuke gesprekken op. Iedereen heeft zijn eigen reden en eigen verhaal.

Tijdens de zomervakantie is de auto meestal 3 weken verhuurd. Wij hebben nog een andere auto, die gebruiken we dan zelf, maar het meeste doen we op de fiets. Een enkele keer huur ik, op het moment dat onze eigen auto verhuurd is, ook wel eens een dag via SnappCar een auto als we met het gezin weg willen. Dat is snel geregeld.

 

Van bezitten naar benutten
Er wordt in Barneveld relatief weinig gebruik gemaakt van Autodeelplatforms. De meeste huurders komen van buiten de gemeente. Zij komen dan soms met hun kleine(re) auto naar ons toe om hier een grotere auto te huren. Brandstof betalen mensen zelf. De auto wordt ook weer ingeleverd met een even volle tank. Ik heb weleens schade gehad, dat is toen via de verzekering van SnappCar geregeld. Dat ging heel goed. Ik vind het dat dit past bij de tijd waarin we leven, dat niet alles meer bezit hoeft te zijn. En dat we met elkaar benutten wat er al is. Heel duurzaam toch!”

Een eigen auto voor de deur geeft gemak, maar kost ook veel geld. Zeker als u weinig rijdt. Staat uw auto een groot deel van de tijd stil? Een auto delen of huren is al snel goedkoper en beter voor het milieu.

Auto huren in Barneveld? Hier staan ze overzichtelijk op een rij

Meer info over duurzaam vervoer