Auto delen en carpoolen

Auto delen

Meer dan 80% (check) van de tijd staat u auto stil. Dat is toch zonde. Denkt u eens aan auto delen: dan heeft u wel het gemak van een auto wanneer u hem nodig heeft, maar niet de kosten.

In Barneveld kan dat ook via het deelauto-initiatief Stapp.in. Op verschillende plekken in Barneveld staan er deelauto’s klaar, die u makkelijk kunt reserveren, openen en sluiten via een app. U betaalt dus alleen kosten voor het gebruik en verder een klein bedrag aan vaste abonnementskosten.

Carpoolen

U kunt het delen van een auto natuurlijk ook zelf regelen, bijvoorbeeld met een buurman of familielid. Als u samen (verder) reist, moet u de auto wel ergens kunnen parkeren. P+R terreinen door heel Nederland en het Transferium Barneveld bieden een parkeerplaats met de mogelijkheid om over te stappen op trein, bus, tram of metro.  Carpoolpleinen vormen verzamelplekken voor automobilisten, waar je kunt parkeren en samen verder reist met de auto. In de gemeente Barneveld zijn dit bijvoorbeeld de parkeerterreinen bij: Argos tankstation in Barneveld, de Mc Donalds bij de kruising A1-A30 en aan de Zeumerenseweg in Voorthuizen.

anwb-pr
         Zoek P+R
stappin_mmr7202-1538x928
        Stapp.in