Lokale ondernemers hebben goed aanbod voor verduurzamen van woningen

Lokale ondernemers bundelen krachten

In woningen kan nog heel wat gebeuren als het gaat om energiebesparing en energie opwekken. Lokale ondernemers spelen hierop in en kunnen u ontzorgen. De gemeente Barneveld ondersteunt graag lokale ondernemers(groepen) hierin. Veel mensen weten namelijk niet precies waar ze moeten starten.

Advies over de volle breedte

De eerste groep ondernemers die dit deed, hebben zich geschaard onder de naam ‘Jouw Huis voor Morgen’. Zij hebben hun brede aanbod laten beoordelen door een onafhankelijke energieadviseur. Die was ingehuurd door de gemeenten in de regio. Deze gemeenten startten in 2015 het project ‘Energetisch renoveren’. Bedoeling is dat vraag en goed aanbod bij elkaar kunnen komen. De ondernemers van Jouw Huis voor Morgen hebben een goed aanbod neergelegd. Zij adviseren u over de volle breedte aan energiemaatregelen. Zij kunnen u helpen op het gebied van glasisolatie, vloerisolatie, spouwisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen etc. Alles onder één dak.

Informatieavonden

‘Jouw huis voor morgen’ is ook aanwezig bij de informatieavonden die het Energieloket organiseert op het gebied van verduurzamen van uw huis. Het Energieloket verwijst inwoners naar hen, maar heeft verder geen verbintenis met de alliantie. In 2017 zullen er vier van deze avonden georganiseerd worden. Dit pakken we met een aantal wijken tegelijk op. Wanneer uw wijk of kern  ‘aan de beurt is’, ontvangt u vanuit de gemeente een uitnodiging.