Energieambassadeurs

In de gemeente Barneveld zijn 13 energieambassadeurs actief. Zij helpen u graag verder als u bijvoorbeeld vragen heeft over ervaringen die zij hebben opgedaan met energiemaatregelen in hun eigen huis.

Ervaringen uit eerste hand

Want wie kan je beter laten zien en vertellen wat de voordelen zijn dan je eigen wijk- of dorpsbewoner? Energie-ambassadeurs zijn inwoners van de gemeente Barneveld die al enthousiast bezig zijn met isolatie, zonnepanelen of andere energiemaatregelen in hun huis. Zij willen hun ervaringen met anderen delen.

Aalt Visscher toont zijn woning

Één van de (ervaringsdeskundige) energieambassadeurs is Aalt Visscher uit de Glind.
Hij woont samen met zijn vrouw in een twee-onder-éénkapwoning aan de rand van het dorp.
Door jarenlang te besparen op autouitgaven heeft hij zijn huis kunnen verduurzamen. Aalt was namelijk leraar in Ede en ging met altijd met de ligfiets naar school.
De investeringen verdienen zich nu terug; fam. Visscher betaalt slecht €6,- per maand energiekosten.
Bekijk het filmpje om te zien hou zij dit hebben gerealiseerd.

 

 

 

De energieambassadeurs in de gemeente Barneveld
Een deel van de groep energieambassadeurs, samen met wethouder Dorrestijn en Teun van Roekel van het Energieloket

Hulp bij uw vraag

Iedere ambassadeur heeft zijn eigen ‘specialisme’. De één heeft affiniteit met onderwijs en informeren, de ander met het uitpluizen van rekeningen en offertes. Weer een ander vindt het leuk om een bijeenkomst te organiseren enz. enz. Maar allen hebben ze gemeen dat ze u graag verder helpen met het nemen van energiemaatregelen of het organiseren van een actie.

Via het Energieloket kunt u in contact komen met één van de ambassadeurs.

Zelf ambassadeur worden?

Misschien spreekt u dit aan en wilt u zelf energieambassadeur worden. Dat kan! Heeft u uw huis verduurzaamd, of heeft u plannen? Heeft u op een andere manier affiniteit met energie en duurzaamheid? Dan kunt u zich aansluiten. Vanuit het Energieloket en de andere ambassadeurs kunt u dan handvatten krijgen om te kijken welke rol als ambassadeur bij u past en wat u zou kunnen doen.

Wilt u meer weten over energie-ambassadeur worden, neemt u dan contact op met de gemeente via duurzaam@barneveld.nl.

Voor meer informatie over energieambassadeur zijn, klik hier