Investeren met een duurzaamheidslening

 

Je huis energiezuiniger en comfortabeler maken en terugbetalen vanuit de kostenbesparing

Marc uit Barneveld heeft bij het huis van hem en zijn gezin wat zaken verbouwd. Hij heeft verschillende energiebesparende en energieopwekkende maatregelen toegepast, omdat hem dat een besparing in de portemonnee opleverde, maar ‘het is ook goed voor het milieu’.

De duurzaamheidslening heeft hij via de gemeente bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) aangevraagd. Daarvoor kreeg hij een bouwdepot. Vanuit dit bouwdepot kon hij verschillende maatregelen betalen.

 

Marc heeft de vloer laten isoleren, er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst en hij heeft een hoogrendements-ketel (of HR-ketel) voor de CV aangeschaft. De BTW voor de zonnepanelen kon hij via de belastingdienst terugvragen door hiervoor als ondernemer op te treden (meer informatie hierover vindt u ook op deze site). Met het geld dat hij hiervoor terugkreeg heeft hij bij de SVn de looptijd van de duurzaamheidslening verkort door alvast een deel af te betalen. Marc wil uiteindelijk ook het energielabel van zijn huis laten aanpassen naar A.

 

De verschillende maatregelen bij elkaar leverden hem een energiebesparingsbedrag op waarvan hij het volledige maandbedrag voor de duurzaamheidslening kan betalen. “Je moet het doen met het geld wat je hebt, maar…”, geeft Marc aan. Hij geeft hiermee aan dat een duurzaamheidslening je een uitkomst kan bieden als je je huis toch nú energiebesparender of groener wilt maken, maar je zo’n groot bedrag niet op je spaarrekening hebt staan.