Sinds het isoleren van mijn buitenmuur, verbruik ik veel minder gas

Margriet en haar man waren aangenaam verrast! Na het isoleren van de buitenmuur nam haar gasverbruik flink af. “Ik heb nu dezelfde warmte met meer comfort voor veel minder gas. Daarnaast had ik mijn investering binnen drie jaar terugverdiend!”.

Hoge rekening, weinig comfort
Twee jaar geleden kreeg Margriet een jaarafrekening voor haar energieverbruik van € 1.100,- in de bus. Een flinke tegenvaller. En dat terwijl het niet eens zo warm en aangenaam was in ons huis. “Er kwam best veel kou van de lange buitenmuur van onze hoekwoning.” Het werd tijd voor isolatie!

Samen met bewoners uit de straat
Margriet woont met haar gezin in een straat met meerdere gelijke huizen. Ze sprak met haar buren en verschillende andere bewoners uit de straat over haar plannen de buitenmuur te isoleren. Wat bleek: “De buren aan de overkant en een gezin verderop hadden ook plannen om hun gevel te isoleren” Door met drie huishoudens offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven konden ze de maatregelen tegen een goede prijs laten uitvoeren. Daarnaast bleken ze ook een beroep te kunnen doen op de duurzaamheidslening van de gemeente Barneveld.

Besparing en meer comfort
Margriet is zeer tevreden met het resultaat. Een flinke besparing op de energierekening en geen last meer van de koude muur. Een volgende stap is misschien wel het plaatsen van zonnepanelen. “Ik zou graag zonnepanelen willen installeren, maar ik moet me nog verdiepen in de mogelijkheden voor mijn woning en de kosten”