Subsidie en financiering voor duurzame maatregelen

Er zijn verschillende subsidie- en financieringsmogelijkheden beschikbaar voor duurzame maatregelen in uw onderneming. Rijk, provincie en gemeente bieden die aan.

 

  • Raadpleeg de subsidiewijzer van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
  • Check de EIA-regeling:  fiscaal voordeel bij energiebesparend investeren en gemakkelijker op de markt brengen van innovatieve, energiezuinige producten.
  • Check het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3): Voor agrarische bedrijven is POP3 het derde Europese subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector in Nederland.
  • De duurzaamheidslening en de duurzaamheidssubsidie sport en cultuur:  De gemeente Barneveld biedt deze aan voor sportverenigingen en culturele instellingen.
Joost Straat
Energie Regisseur Ondernemers

 

Ondernemers en de gemeente Barneveld hebben de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Om dit te realiseren moeten we nu aan de slag en niet morgen. Zonnepanelen op daken van bedrijfspanden kunnen een grote bijdrage leveren. Om de installatie van zonnepanelen bij ondernemers te stimuleren is er de SDE-subsidie voor grootverbruikers. Wilt u meer informatie over deze regeling, technische en fiscale zaken die van belang zijn? Of heeft u andere ondernemersvragen over het besparen van energie? Energie Regisseur Joost Straat  help u graag op weg.