Huishoudelijk afval scheiden

In Nederland produceren we bijna 500 kilogram huishoudelijk afval per persoon. Ongeveer de helft daarvan, 247 kilo, werd in 2013 gescheiden ingeleverd. Dat betekent dat er jaarlijks ook 242 kilo afval per persoon ongescheiden bij het vuilnis belandt. We willen met zijn allen naar minimaal 75% afval scheiden in 2020.

Twijfel je weleens in welke bak je afval hoort? De Afvalscheidingswijzer maakt afval scheiden een stuk makkelijker

 

 

 

1. Mijn afvalwijzer (www.mijnafvalwijzer.nl)
Op deze site of app vindt u ook afvalscheidingsinformatie: het Afval ABC. Kijk in het menu en typ de afvalsoort in. Of klik de icoontjes aan die de verschillende afvalsoorten verbeelden om meer te lezen over wat wel en niet thuishoort in de gekozen afvalsoort. Ook treft u informatie aan bij het icoontje GFT over het gebruik van een compostbak of composthoop en welke soorten GFT afval u hiervoor kunt gebruiken.

 

2. Recyclemanager (www.recyclemanager.nl)
Heeft u een soort afval en u wilt snel kijken waar het thuishoort? Kijk op www.recyclemanager.nl of download de app Recyclemanager. Met deze app is het heel makkelijk om de afvalsoort in te toetsen, u krijgt dan direct antwoord bij welke soort afval het hoort. Omdat er steeds weer nieuwe soorten worden toegevoegd aan bijvoorbeeld de PMD inzameling, is het handig om deze landelijke website of app te gebruiken.