Duurzaam vervoer

Vervoer zorgt voor 20% van ons energieverbruik. Door ons minder, slimmer en schoner te verplaatsen kunnen we veel bereiken. Daarom ontbreken het openbaar vervoer, carpoolen en autodelen natuurlijk niet in dit overzicht: autokilometers vermijden is goed voor het milieu. Maar als je dan rijdt, rij dan schoner.

De auto

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s gaat bijvoorbeeld heel hard. Zien we nu nog voornamelijk zakelijke rijders elektrisch rijden, in het komende decennium zullen ook veel particuliere rijders de overstap maken. En met het steeds verder vergroenen van de energie, wordt elektrisch rijden steeds schoner. Heeft u geen openbaar laadpunt in de buurt en geen eigen terrein bij uw woning: dan kunt u gratis een (openbare) laadpaal aanvragen bij de gemeente. Zo bouwt zich een steeds groter netwerk aan laadpalen op.

De fiets

Met de komst van elektrische fietsen, zien we dat mensen langer blijven fietsen, maar ook grotere afstanden afleggen. Er zijn zelfs hele snelle elektrische fietsen.

 

 

Kom hier meer te weten over:

stappin-2
Auto delen en carpoolen
valleilijn
    Met bus of trein
meisje-met-fiets3
      Met de fiets
laadpaal
Elektrische laadpaal aanvragen
visual-duurzaam-barneveld-ondernemer
      Met de auto