Duurzame Energie Barneveld

Duurzame Energie Barneveld (DEB) is een coöperatie van  lokale ondernemers. Zij willen de investeringsmotor zijn voor duurzame, hernieuwbare energie in Barneveld. DEB wil dit aantrekkelijk maken voor iedereen, zoals inwoners, bedrijven en organisaties.

Vóór en dóór Barnevelders

Met Stichting DEB bestaat er een organisatie die maatschappelijk gedreven is en relatief snel initiatief kan nemen voor de feitelijke investeringsmotor als betreffende projecten haalbaar blijken. In tegenstelling tot traditionele energiebedrijven en commerciële projectontwikkelaars, gaat het bij de initiatiefnemers van DEB om ‘lokaal voor lokaal’. Wanneer initiatieven (mede) gedragen worden door particulieren, in coöperaties of als crowdfunders, kunnen ook projecten met lagere rendementen worden gerealiseerd.

Projecten

Met de energievisie heeft de Gemeente Barneveld de kaders voor ontwikkeling van zon‐ en windenergie binnen de gemeente vastgelegd. Dit biedt veel kansen voor lokale bedrijven en adviseurs. DEB richt zich voor de korte termijn voornamelijk op zon en windenergie. Voor inwoners is het de bedoeling dat er z.s.m. projecten komen waarvoor u zich kunt inschrijven. Naar verwachting komen die in 2017.

Meer informatie

Via de website van DEB kunt u zich inschrijven voor hun nieuwsbrief. Dan bent u hiervan als eerste op de hoogte. Meer weten over DEB, onze projecten of mogelijkheden tot samenwerken of participeren? Kijk op hun website, stuur ze een bericht of bel Wicha Benus: 06-538 739 97