Landelijke subsidieregeling VVE

Subsidie energiebesparing eigen huis voor VvE

Gaat u als Vereniging van Eigenaren (VvE) voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis aan. VvE’s kunnen nog gebruikmaken van de regeling tot en met 31 december 2019.

Let op: er is geen subsidie meer voor particulieren! Subsidie is er alleen voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties, voor de eigenaren die er zelf wonen en dus niet verhuren. Ook commercieel vastgoed binnen de VvE (bijv. winkels of kantoren) is uitgesloten van subsidie.

Voor de verduurzaming van VvE’s kunt u een laagrentende lening krijgen van het Nationaal Energiebespaarfonds in de vorm van een Energiebespaarlening.

De subsidieregeling Energiebesparing in huis is een landelijke regeling. U kunt deze subsidie combineren met andere subsidies of regelingen. Bijvoorbeeld met de duurzaamheidslening van de gemeente.

 

Aanvragen subsidie
De subsidie aanvragen is mogelijk via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier vindt u ook meer informatie over de regeling, bijvoorbeeld over de voorwaarden voor de subsidie en welke documenten u moet opsturen bij de aanvraag.

 

Meer weten?
Lees meer over de subsidieregeling Energiebesparing in huis op de website van Milieu Centraal.