Zonnepanelen in de aanbieding?

In de gemeente Barneveld bereiden we ons voor op het overstappen naar duurzame energie. Zo liggen er steeds vaker zonnepanelen op daken, oriënteren inwoners zich op de markt van zonnepanelen en maken bedrijven hiervoor volop reclame. De laatste tijd ontvangen wij echter regelmatig verontrustende berichten over de manier waarop bedrijven inwoners benaderen voor het verkopen van zonnepanelen. Daarbij wordt de inwoner verteld dat het betreffende bedrijf hierin samenwerkt met de gemeente. En dat de inwoner alleen via het betreffende bedrijf een duurzaamheidslening kan aanvragen. De gemeente wil benadrukken dat deze informatie niet klopt: de gemeente heeft geen afspraken met exclusieve bedrijven voor zonnepanelen. Ook het verhaal over de duurzaamheidslening klopt niet.

 

Toekomstbestendig Wonen lening voor inwoners
We vinden het mooi dat inwoners van de gemeente Barneveld zonnepanelen aanschaffen. Dat gebeurt al volop. We stimuleren dat ook graag. Daarom heeft de gemeente de duurzaamheidslening beschikbaar gesteld. Deze lening heet tegenwoordig: Toekomst Bestendig Wonen lening.
De Toekomst Bestendig Wonen lening wordt door de gemeente verstrekt en niet door de aanbieders van zonnepanelen. U kunt een aanvraag indienen via de website van de gemeente. De gemeente geeft toegang u tot de Toekomst bestendig wonen Lening, als u voldoet aan de voorwaarden.

 

Energieloket
Het Energieloket is een servicepunt van de gemeente voor vragen over het verduurzamen van uw woning. Het energieloket geeft technisch advies. Geeft informatie over subsidies en leningen en kent lokale partijen die zonnepanelen kunnen aanbrengen. Heeft u twijfels over een aanbieder, neem dan contact op met het Energieloket. De gemeente Barneveld ziet graag dat inwoners kiezen voor een lokale partij in plaats van een landelijke partij voor het aanschaffen van zonnepanelen. Voor meer informatie over lokale aanbieders en voor informatie over de Toekomstbestendig Wonen lening kunt u terecht bij het Energieloket. www.energieloketbarneveld.nl